Verkkokauppojen asiakaspalvelu

Miten minä parantaisin asiakkaana verkkokauppojen asiakaspalvelua

Tilaan paljon verkkokaupoista. Usein tulee mieleen asioita, joita voisi parantaa verkkokaupan asiakaspalvelussa. Ne liittyvät sekä tilaamisen sujumiseen että toimitukseen. Myös toimituksen jälkeen tapahtuvia asioita voisi kehittää jollain tavalla paremmaksi ja toimivammaksi. Verkkokaupoista tilatessa usein toivoisi enemmän tietoja tilauksen tekemiseen liittyen ja siihen miten toimi ongelmatilanteissa. Monessa verkkokaupassa asiat toimivat jo hyvin, mutta niiden toivoisi toimivan kaikissa verkkokaupoissa. Ongelmia tulee usein, kun tilaa ulkomaisista verkkokaupoista. Siksi toivoisin että verkkokaupoissa otettaisiin huomioon paremmin mahdolliset ulkomailta tulevat verkkokaupan vierailijat. Samoin pitäisi suomalaisten verkkokauppojen ajatella että kaupan sivuille voi eksyä ulkomaalaisia vierailijoita.

Tilaaminen ulkomaisista verkkokaupoista

Yksi usein eteen tullut ongelma ulkomaisissa verkkokaupoissa on se että niissä ei lue heti ja selkeästi mihin he tilauksia toimittavat. On tympeää jos on jo kerännyt koriin paljon tuotteita ja vasta tilatessa huomaa että tilausta ei voi tehdäkään esimerkiksi Suomeen. Verkkokauppa Amazonissa näkyy selkeästi joka tuotteen kohdalla voiko niitä tilata Suomeen. Tämäkin on selkeä tapa jos verkkokaupassa osa tuotteista on vain sellaisia joita ei toimiteta joka maahan.

Muut tiedot joita tarvitsisi heti

Sekä suomalaisissa että ulkomaisissa verkkokaupoissa puuttuu selkeät informaatiot ja linkit etusivulta, jotka haluaisi tietää heti. Ennen tilauksen aloituksen tekoa haluaisi heti tietää toimituskulut ja -ajat. Jos ne eivät ole mieluisat niin ei tarvitsi käyttää sen enempää aikaa verkkokaupan selaamiseen. Myös maksutavat pitäisi näkyä selvästi etusivulla. Jos ei esimerkiksi ole mahdollisuutta PayPal maksuun ja se on ainoa maksutapa, niin se olisi hyvä tietää siinä tapauksessa heti.

Tilaamiseen liittyvät muut ongelmat

Jos verkkokaupassa myydään jotain josta pitää nähdä selkeä kuva tai kuvia ennen kuin uskaltaa tilata niin niitä kuvia pitäisi olla paljon ja sellaisia joita voi zoomata ihan lähelle. Jos on vaikka ostamassa jotain vaatetta niin siitä ei saa oikeanlaista kuvaa, jos kuva on suttuinen ja kankaasta ei näe lähikuvaa. Vaatteista olisi hyvä olla myös kuvia, kun ne ovat mallin päällä ja tieto minkä kokoinen malli on ja kokotiedot vaatteesta, joka on mallin päällä.

Tilauksen toimitukseen liittyvät parannukset

Aika usein kun tilaa verkkokaupoista saa jonkinlaista väliaikatietoa siitä missä toimitus on menossa. Näin ei kuitenkaan ole kaikissa verkkokaupoissa ja tilattu tuote vain yhtäkkiä ilmestyy postilaatikkoon, postiin tai kotiovelle. Toivoisin että joku keksisi jonkin kunnollisen paikannussysteemin, jolla näkisi aina halutessaan missä tilaus on menossa.

Toimituksen jälkeen

Kun tuote on toimitettu perille, niin senkään jälkeen ei aina selviä ilman verkkokaupan apua. Jos kyse on isosta ja painavasta tuotteesta ja se ei olekaan ehjä tai sellainen kuin luuli, niin sen palautus voisi olla helpompaa. Jos tuotteessa on vaikka jokin pieni osa vain rikki tai puuttuu, niin se pitäisi olla aina mahdollista että lähetetään vain se uusi osa. Minulle on käynyt niin että huonekalussa oli kolo yhdessä pienessä osassa ja pyydettiin sen takia lähettämään koko huonekalu takaisin tai käymään vaihtamassa se uuteen jossain heidän liikkeessä. En jaksanut tehdä näistä kumpaakaan, koska heidän lähimpään liikkeeseen oli parin tunnin ajomatka ja olin jo koonnut tuotteen lähes valmiiksi. Siksi sen lähetys postissa takaisin kuulosti vaikealta. Olisin vain toivonut että olisin saanut sen pienen osan pelkästään uudestaan. Lähetin heille kuvankin siitä rikkinäisestä osasta, mutta sekään ei auttanut. Minulla on siis ollut nyt vuosia kotona vähän rikkinäinen laatikosto.