SoMe:n hyödyntäminen markkinoinnissa

Sosiaalisen median hyödyntäminen markkinoinnissa

Naamakirja, insta, snäppäri, twitteri ja mitä näitä nyt on. Somekanavia yllin kyllin. Kyllä, lähes kaikki suomalaiset tietävät mikä on naamkirja tai snäppäri. Ja kyllä, kaikki myös tietävät miten hyvin markkinointi somekanavien avulla onnistuu.

Miksi?

Mikä on helpompi tapa tavoittaa jättimäinen määrä ostovoimaista kansaa, kuin some? Tuskin mikään! Somessa on älytön määrä ihmisiä, jotka voivat ohimennen nähdä mainoksen naamakirjassa tai instassa.

Valitettava totuus on se, että some on nykyaikaa. Ei enää kannata lähi-Siwan ilmoitustaululle viedä mainosta lähikirpparista. Kuka sellaisia ilmoitustauluja enää lukee? Kaupan ilmoitustaulujen tilalle on hyökännyt some!

Miten jengin tavoittaa?

Niin, miten sen jengin siellä somessa sitten tavoittaa? Helpoin ja edukkain teko taitaa olla alkuunsa laittaa yritykselle omat facebook-sivut pystyyn. Auttaako se sitten vielä? no ei se mitään auta, jos ei yritykselle tule yhtään seuraaja, tykkääjää ja päivitysten jakajaa. Koita siis saada tykkääjiä ja seuraajia oman kaverilistasi tyypeistä. Jaa yrityksen sivut myös omalla seinälläsi, jotta näkyvyys laajenee. Pyydä myös ystäviltä niin sanottua ystävänpalvelusta ja hekin voivat jakaa firman naamakirja-sivua.

Aina on myös mahdollisuus maksulliseen markkinointiin somessa. Hinta? Allekirjoittanut ei voi tähän todeta mitään, jottei tule suuremmin valehdeltua. Tuskin kuitenkaan omaisuuksista puhutaan esimerkiksi naamakirjan suuressa maailmassa. Muutamalla kympillä saattaa jo päästä hyvään alkuun!

Someaktiivisuus

Auttaako moinen somettaminen mitään? No auttahan se, jos vaan muistaa todellakin sometta. Mitä järkeä on laittaa yritykselle naamakirja-sivut pystyyn, jos yrityksen sivuilla ei koskaan olla aktiivisia? Eihän siinä järkeä ole. Pitää siis myös muistaa pysyä aktiivisena somessa. Ladata kuvia, järjestää arvontoja, ilmoittaa tyrkytyshinnoista ja erilaisista kampanjoista. Aktiivisena pysyminen on myös aktiivista asiakkaiden kalastelua!

Eikä riitä, että somessa on aktiivisen vain yhdellä tietyllä kanavalla. Vaikka naamkirjassa on voimaa, ei sillä koko maailmaa pelasteta. Eikä haalita koko maailman asiakkaita. Pitää siis ottaa selvää myös muista somen kanavista, jotta tavoittaa jälleen enemmän ihmsiä. Suuresta tavoitetusta ihmismäärästä usein vain murto-osa on todellakin kiinnostuneita yrityksestä ja sen palveluista. Aktiivisen oleminen kuitenkin tasaisin väliajoin muistuttaa asiakkaita yrityksen olemassaolosta ja tarpeen tullessa saatat nauttia kyseisten asiakkaiden palvelemisesta!

Mitä julkaista?

Niin, mitä sitten julkaista siellä somessa? Pitää kuitenkin muistaa se, että yrityksen pitää myydä omaa palveluaan asiakkaille. Vitsi silloin ja toinen tällöin ei toki ole pahitteeksi, mutta rajansa sitten kaikella. Somessa ei kaiketi kannata ainakaan yrityksen sivuilla julkaista mitään muuta, kuin yritykseen itseensä liittyvää materiaalia tai toimialaan liittyvää materiaalia. Pitänee siis pitää mielessä, että yritys on aina yritys vaikka eteen tulisi kuinka hauskaa materiaalia tahansa.

Massavyöry ja pitkäjänteisyys

Ja kuten jokainen oikein oivallisesti tietää, some saattaa joskus aiheuttaa varsinaisen massavyöryn. Julkaise yksi kuva tai teksti, ja koko kansa ja vähän muutkin saavat siitä tietää. Toisinaan se on varmasti hyvä ja toisinaan huono. Ai niin, ja joskus olen myös kuullut väitettävän, että hyvästä kokemuksesta asiakas kertoo vain yhdelle ihmiselle. Huonosta kokemuskesta taas.. Keskimäärin seitsemälle ihmiselle. Ei yrityksen sivuille tarvita kuin yksi huono kokemus ja kommentti, niin ollaan taas seitsemän ihmistä kauempana uudesta asiakkaasta. Ja massavyöryn ottaen huomioon, ollaan varmaan enemmänkin kuin seitsemän ihmisen tavoitettavissa..

Somessa markkinointi on myös pitkäjänteistä hommaa. Ei yrityksen sivuille yhtäkkiä hyppää kuuttasataa tykkääjää, vaan tuskan tuloksien perusteella myös tykkääjät saapuvat sivuille ja alkavat seuraamaan yrityksen toimintaa. Pitkäjänteisyys on siis valttia myös somen markkinointimaailmassa! Yhtäkkiä päivän aikana sivustolle saattaa tulla viisikymmentä uutta tykkääjää tai seuraajaa, ja seuraavan kuukauden aikana voikin sitten olla vähän hiljaisempaa. Maltti on valttia siis tässä(kin) pelissä!