Online-työkalut yrittäjille

Mitä online-työkaluja yrittäjä voi käyttää?

Yritykset verkossa
Verkkoon yhdistämällä yritys voi laajentaa toimintaansa

Monet yrittäjät käyttävät online-työkaluja hyväkseen. Tämä on nykyaikaa ja yrittäjien onkin hyvä opetella niiden käyttöä. Niistä on hyötyä sekä uusien asiakkaiden saamiseksi sekä nykyisten asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden yhteydenpidossa ja yhteistyössä heidän kanssaan. Vaihtoehtoja on monia ja kaikkia niitä ei aina tarvitse käyttää.

Yrityksen verkkosivut

Yksi tärkeä työkalu monelle yrittäjälle on yrityksen omat nettisivut. Ne toimivat sekä yrityksen mainoksena ja informaation antavana paikkana että yrittäjän omana apuna. Yrittäjä voi tehdä sivustolle salasanan taakse oman paikan vaikkapa intranetin, jossa on yrittäjän omia tietoja, joita tarvitsee. Tällä tavalla yrittäjä voi myös kerätä yrityksen muille mahdollisille työntekijöille sinne tarvittavia tietoja. Nämä voivat olla vaikkapa tietoja yrityksestä tai tietoja yrityksessä tapahtuvista ajankohtaisista asioista tai vaikkapa yrityksen sääntöjä ja toimintatapoja. Yrityksen verkkosivuille voi yrittäjä laitta tietoja yrityksestä ja mahdollista työpaikoista, joita yrittäjä haluaisi täyttää.

Verkkosivuihin liittyvät online-työkalut

Yrittäjän verkkosivuihin liittyy myös monia muita käteviä työkaluja. Yksi tällainen on Google Analytics, jolla yrittäjä voi saada tietoja sivustolla käyneistä vierailijoista. Jos sivusto on tehty vaikkapa WordPressillä niin siihen voi asentaa WordPressin omia analytiikkaohjelmia, joilla seurata kävijämääriä ym. asioita.

Sosiaalinen media ja yrittäjät

Yrittäjän kannattaa hyödyntää toiminnassaan myös sosiaalista mediaa. Esimerkiksi Facebookiin yrittäjä voi tehdä yrityksestään sivuston. Tähän voi käyttää ammattilaisen apua tai sitten käyttää erilaisia online-työkaluja, joilla voi luoda hienon sivuston. Tällainen on mm. www.pagemodo.com.

Perinteiset yrittäjän online-työkalut

Moni online-työkalu on ollut yrittäjillä käytössä jo vuosia ja vuosikymmeniä. Sellaisia ovat mm. sähköpostit. Moni yrittäjä viestittelee asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa sähköpostin välityksellä. Sen avulla saa lähetettyä myös kuvia, videoita ja muita tiedostoja.

Näiden rinnalle on nykyään tullut Office-ohjelmista online-versiot. Varsinkin Microsoftin tarjoama Office365 on todella suosittu ja varsin simppeli keino yrittäjille siirtää heidän toimintojaan verkkoon. Kun Office365:n käyttöönottoon panostaa, ja tekee sen kerralla kunnolla, saa siitä hyvin tehokkaan ja pitkäaikaisen kaverin itsellensä.

Keskustelumenetelmät

Nykyään ei tarvitse enää lähettää niin paljon sähköpostia vaan moni yrittäjä keskustelee eri keskusteluohjelmien avulla keskenään. Samoin asiakkaan kanssa voi keskustella myös tällä tavalla. Tämä tulee halvemmaksi kuin puhelinsoitto ja on nopeampaa ja toimivampaa kuin sähköposti. Monissa keskusteluohjelmissa voi myös lähettää kuvia, videoita ja muita tiedostoja. Moni näistä ei vaadi edes tietokonetta tai tablettia vaan ne toimivat kännykässäkin tai osa vain kännykässä. Tällaisia ovat vaikkapa Telegram ja WhatsApp. Näissä yrittäjä voi keskustella yhden kanssa tai monen kanssa yhteisessä ryhmässä. WhatsAppilla voi myös soittaa puhelun. Tämä tulee halvemmaksi kuin normaali puhelu, koska se ei vaadi kuin että puhelimessa on nettiyhteys. Yrittäjät soittelevatkin paljon, joten tätä kannattaa hyödyntää.

Skype ja muut videoyhteydet

Jos pelkkä keskustelu ei riitä niin yrittäjä voi käyttää videoyhteyttä. Tällä tavalla voi keskustella kuin olisi samassa tilassa toisen kanssa. Skypen avulla voi lähettää myös videoviestejä, jos toinen ei ole sillä hetkellä Skypessä paikalla. Skypen avulla voi myös pelkästään keskustella kirjoittaen. Sen avulla voi myös lähettää kuvia, videoita ja tiedostoja kuten Telegrammilla ja WhatsAppillakin.

Skype työkaluna
Skype on varmasti tuttu monelle yrittäjälle

On monia online-työkaluja, jotka on kehitetty juuri tietyille aloille. Niitä on niin paljon, että niitä ei kannata luetella erikseen. Yrittäjän kannattaakin selvittää oman alan online-työkalut ja hyödyntää niistä itselle sopivia. Nykyään ei ole enää paljon yrittäjiä, jotka eivät hyödyntäisi ollenkaan online-työkaluja. Tällainen yrittäjä ei vain voi harjoittaa työtään ilman niitä. Online on tullut niin vahvaksi asiaksi nykyaikaa. Lähes jokaisen yrittäjän luulisi ainakin käyttävän sähköpostia hyväkseen. Myös nettisivut kannattaa perustaa omalle yritystoiminnalle. Ainakin jos pitää mainostaa yritystä ja antaa yrityksestä tietoja. Moni asiakas joka haluaa saada yrityksestä tietoja, etsii ensimmäisenä yrityksen nettisivuja.