Omat lempiverkkokauppani

Verkkokauppoja on nykyään todella paljon ja niistä voi ostaa lähes mitä tahansa. Kaikki eivät kuitenkaan osta kaikkea niistä ja syitä tähän löytyy monia. Itse tilaan verkkokaupoista, joista olen todennut että tilaamat tuotteet saa nopealla toimituksella kotiin. On aika huono asia että ne nopeimman toimituksen verkkokaupat ovat ulkomaalaisia. Ainakin Englannista ja Saksasta tilatut tuotteet ovat tulleet kotiovelle muutamassa päivässä. Suomesta tilatut tuotteet tulevat harmittavan usein liian hitaasti ja niitä ei usein tuoda kotiovelle vaan ne pitää hakea itse postista.

Lastenvaatteet ja verkkokaupat

Lastenvaatteiden tilaaminen netistä on mukavaa ja helppoa. Koska lapset kasvavat koko ajan niin vaatteita tarvitaan paljon. Next Direct on yksi suosikeistani. Verkkokauppa toimii Englannista käsin. Toimitus ei maksa mitään, vaikka tuotteet tuodaan suoraan kotiovelle. Tämä kestää vain pari päivää, joka on kummalista vaikka ne tulevat Englannin Leedsistä asti. Jos olen tilannut jostain Suomalaisesta verkkokaupasta lastenvaatteita, niin niitä on aika usein saanut odottaa useamman viikonkin. Tällöin on tuntunut, että mahtuvatko ne edes lapsille enää kun tulevat perille. Olisi mukava tietää miksi niiden tulo kestää niin kauan. Ne eivät taida olla Suomessa vielä silloin kuin ne tilataan vaikka itse verkkokauppa on suomalainen. Toimituskin on aina useamman euron.

Vaatekaupat

Suomalaiset vaatekaupat ovat lähteneet varsin mukavasti osaksi verkkokauppamaailmaa. Tykkään itse suosia ehkä jonkun mielestä hieman ”erikoisempia” vaatteita, kuten vaikkapa kellomekkoja, ja varsinkin suomalainen kauppa Undergroundstore.fi on suosikkilistallani. Myös perinteisemmät Ellokset ja muut ovat varsin päteviä paikkoja tilata.

Kalusteiden tilaaminen verkkokaupoista

Olen tilannut paljon verkkokaupoista myös kalusteita kotiin ja pihalle. Tässä yksi verkkokauppa on ollut ylitse muiden. Tämä on saksalainen verkkokauppa Jago24.de. Syynä tämän verkkokaupan suosimiseen on hintataso. Olen tilannut tästä verkkokaupasta mm. ulkokalusteita ja sängyn. Jos samat tuotteet maksavat Suomen kalusteliikkeissä huomattavasti enemmän kuin että tilaan ne netistä ja ne tulevat viikossa kotiovelle niin totta kai haluan säästää. Kyseessä on kuitenkin isoista rahoista. Mielellään tilaisin kotimaiselta liikkeeltä, mutta jostain syystä varsinkin huonekaluja joutuu odottamaan usein useita kuukausia, joten sekin on yksi syy miksi tilaan ne ulkomailta kun ne tulevat sieltä niin nopeasti kotiovelle asti.

Suomen kalliit hinnat

On valitettavaa että verkkokauppatilaukseni liittyvät usein siihen että ulkomaiset verkkokaupat ovat niin halpoja ja nopeita. Yhdestäkään suomalaisesta verkkokaupasta ei vielä ainakaan ole tullut suosikkini näiden kahden asian takia. Kolmas syy on se että kotikaupungistani ei saa jotain tuotetta, joten se pitää tilata netistä. Minulla on kaksi lempivaateliikettä, joista joudun usein tilaamaan netistä jos en olen menossa kaupunkiin, joissa nämä liikkeet ovat. Toinen näistä on Mango ja toinen Zara. Onneksi näiden kummankin verkkokaupat toimittavat tilaukset nopeasti ja aika halvallakin. Kummankin tilaukset tulevat myös kotiovelle asti.

Amazon oli ennen ykkössuosikki

Englannin ja Saksan Amazon-verkkokaupat ovat edelleen suosikkejani. Niistä löytyy usein paljon halvemmalla tuotteita kuin kävisi ne ostamassa kaupasta Suomessa. Niistä saa myös monia tuotteita, joita ei myydä Suomessa. Ennen tuotteita sai niistä tilattua Suomeen paljon enemmän kuin nykyään. Toimituskin oli Englannin Amazonissa ilmaista jopa Suomeen asti. Nykyään liian monen tuotteen kohdalla lukee, että niitä ei toimiteta Suomeen. Siksi Amazon on jäänyt vähän taka-alalle viime aikoina. Toimituksetkin ovat aika usein niin kalliita että niitä ei viitsi tilata jotain vaikka sitä ei saisi muualta.

Verkkokauppojen luotettavuus

Suosikkiverkkokaupan pitää olla luotettava. Jos käy usein niin että tuote onkin rikki ja se pitää lähettää takaisin niin lopetan verkkokaupasta tilaamisen. En ole sellainen että jaksan lähettää tuotteita takaisin jos on kyse halvasta tuotteesta. Kerran tilaamassani vaatteessa oli hälytin kiinni, jota ei saanut poistettua itse. Tuotetta ei sitten kuulemaa enää edes ollut varastossa. Sain rahat takaisin, mutta jäi harmittamaan.