Mikä on affiliate?

Kuinka affiliate-sivut toimivat?

Affiliate-markkinointi on sitä että jokin toinen taho myy jonkin toisen tahon tuotteita tai palveluita. Kun myynti tapahtuu niin siitä saa se toinen taho palkkion, kun on myynyt toisen tahon tuotteen tai palvelun. Yleensä se tapahtuu niin että toisen tahon verkkosivuilla on mainoksia toisen tahon tuotteista tai palveluista. Kun sivustolle tulee asiakas ja klikkaa mainosta ja ostaa tuotteen niin silloin myynti on tapahtunut affiliate-markkinoinnilla. Nykyään tällaisia sivustoja on jo paljon ja usea niistä monelle tuttu. Linkkiä ei aina välttämättä edes ajattele tai huomaa että se on oikeastaan mainos. Sitä voi vain ajatella että sivustossa vain kerätään eri kategorian asioita ja niistä on linkki sivustolle, jossa tuotetta myydään. Jotkin sivustot siis ovat toiminnassa vain sen takia että niissä mainostetaan palkkion tai muun asian takia muiden tuotteita ja palveluja.

Rahaa affiliatella
Affiliate-markkinoinnilla voi tienata hyvin rahaa

Vertaa.fi on yhdenlainen affiliate-sivusto

Jos affiliate-sivusto on sellainen että siellä on kerättynä muiden tahojen tuotteita ja palveluita niin verta.fi on myös affiliate-sivusto. Vertaa.fi on sivusto, jossa näkyy usean tahon samoja tai samankaltaisia tuotteita vertailuna. Niiden hintoja voi siis verrata keskenään. Yksi suosittu asia, joita sivustolla verrataan, ovat lennot. Ensin voidaan määritellä mihin halutaan lentää ja milloin. Sitten voidaan vielä valita mm. lentävien henkilöiden määrä. Kun saadaan tuloksia eri lentoyhtiöiden hinnoista, niin voidaan vielä määritellä mihin aikaan vuorokaudesta lentojen tulisi olla ja voidaan myös valita vain muutama lentoyhtiö. Kun jokin lento valitaan, niin siirrytään vielä toiseen affiliate-sivustoon, joka myy lennon. Ei siis siirrytä suoraan myyvän taho eli lentoyhtiön sivuille. Yksi sivusto näistä on www.travellink.fi.

Suomalaisia Affiliate-sivustoja

On olemassa useita suomalaisia affiliate-sivustoja. Kaksi tunnettua näistä ovat Rantapallo.fi ja Ostohyvitys.fi. Rantapallo.fi on suosittu matkailusivusto. Sieltä saa tietoja eri matkakohteista ja – tavoista. Siellä on myös affiliate-sivuston kriteerejä täyttäviä ominaisuuksia. Sivustolta löytyy siis muihin tahoihin linkkejä hotelleista, lennoista, matkoista, risteilyistä ym.

Mikäli sähkön hinta kiinnostaa sinua, sahkonkilpailutus.fi on affiliate-sivusto, joka kannattaa tarkistaa. Se kerää useiden eri sähköyhtiöiden hinnat samaan paikkaan ja kokoaa halvimman mahdollisen hintapaketin.

Ostohyvitys.fi on perustettu vain sen takia, että muiden tuotteita ja palveluita mainostamalla saadaan tuottoa. Se on sekä heille että ostajalle hyväksi, koska sivuston kautta ostamalla jotain saa hyviä alennuksia. He siis antavat periaatteessa ostajalle osan heidän palkkiostaan. Tämä tapahtuu siten että ostaja saa bonuksia ostoistaan.

Myös blogi voi olla Affiliate-sivusto

Myös moni blogi on periaatteessa affiliate-sivusto. Moni blogi mainostaa muiden tuotteita ja palveluita blogissaan. Bloggaajat saavat näistä joko rahaa tai tuotteita. Blogin lukija ei välttämättä edes huomaa että on ollut mainonnan uhrina. Blogissa oleva mainos voi olla vain pelkkä kirjoitus tai kuva tuotteesta. Mutta jotta kyseessä olisi oikea affiliate-markkinointi, niin blogissa pitää olla myös linkki sinne jossa tuotetta myydään.

Suomessa toimii tällä hetkellä noin 10 eri affiliate-verkostoa. Se ei siis ole vielä kovin yleinen juttu Suomessa. Kuitenkin moni sivusto täyttää ainakin jollain tavalla affiliate-sivuston kriteerit. Sivustoja on siis useita vaikka verkostoja on vielä vähän. Termikin on aika uusi monelle ja moni ei ajattele sivustolla ollessaan että sivusto on juuri affiliate-sivusto. Moni sivustokaan ei ole varmaan ajatellut, että se on sellainen. Esimerkiksi Rantapallo.fi oli ensin vain matkailijoiden sivusto, jossa saattoi saada tietoja matkustamisesta ja keskustella matkustamisesta ja eri kohteista muiden kanssa. Sinne on sitten myöhemmin tullut nämä muiden tahojen mainostamislinkit. Tästä on hyötyä sekä sivustolle että uusille ja vanhoille sivuston kävijöille. Ostohyvitys.fi on taas perustettu juuri sen takia, että Affiliate-markkinointia saadaan hyödynnettyä.